Tapolcán játszottak a hétvégén az NB. I. B-s komlói sakkcsapat tagjai. Az elmúlt 4 évadban mindig vereséget szenvedtünk tőlük. Ezúttal rendkívüli izgalmak közepette sikerült legyőznünk őket 1 ponttal.

Csapatunk ezúttal is a lehető legjobb összeállításban ült le a sakkasztalhoz. Az első órákban 7 döntetlen eredmény született, és már úgy nézett ki, hogy 6:6 körüli eredmény várható. A hátralévő partikban azonban változatosan alakultak az eredmények. Először ifi táblásunk kapott ki, majd a 3. táblán győztünk. A mérkőzés 6. órájában már csak 3 parti ment. Végre kijött nekünk is a lépés. Bár volt olyan pillanat, hogy mindhárom mérkőzést megnyerjük, de volt, amikor csak egyben reménykedtünk. A végjátékokban azonban 2:1-re győztünk. Így szép győzelemmel zártuk a 7. fordulót.

A rivális csapatok sorra bukták el a mérkőzéseket, így egy kicsit hátradőlhetünk a hátralévő két fordulóra. Március 12-én éppen a már bajnoknak tekinthető MTK Budapest látogat Komlóra. Tavaly 1 ponttal kaptunk ki tőlük. Ezzel most is elégedettek lennénk.

Eredmények: Tapolca – Komlói Bányász 5,5 : 6,5

Komlói győztesek: Mrkonjic N. (3. tábla), Bihercz G. (8. t.) és Csiszár V. (10. t.)

Döntetlent értek el: Leventic I. (1. t.), Csiszár Cs. (2.t.), Karsa L. (4. t.), Goric E. (5. t.), Iván A. (6. t.), Amrein R. (7. t.) és Solty L. (9. t.)

Az NB. I. B. Charousek csoport állása a 7. forduló után: 1. MTK Budapest 54,5 pont; 2. HVSE Szombathely II. 52,5 pont; 3. Aquaprofit Nagykanizsa II. 47,5 pont … 6. Komlói Bányász 40,5 pont…