Május végén rendezték meg az előző évben debütált, immár második „Mindenmás” Alternatív Kulturális Fesztivált. A több mint másfélmillió forintba került programsorozatra az adott lehetőséget, hogy a költségek háromnegyedét az Európai Unió finanszírozta. A háromnapos esemény több helyszínen zajlott.

Az első Mindenmás fesztiválhoz a 90-es évek közepén Komlón megrendezett Drogellenes Rockfesztiválok mintája adta az ötletet. Célja az volt, hogy hiánypótló, elsősorban a fiatalok igényeire építő, az ő kulturális igényeiket kielégítő, színvonalas rendezvényt honosítsanak meg a városban. Olyan fesztivált, amelyen a közönség országosan ismert előadók műsorait, koncertjeit is megtekintheti, de amely emellett a helyben működő, ígéretes művészeti, zenei kezdeményezéseknek is helyet biztosít. Fontos volt továbbá, hogy a szervezésbe a régióban működő ifjúsági civil szervezeteket is bevonják, sőt azoknak is megnyilvánulási lehetőséget biztosítanak a fesztiválon. 

A rossz időjárás kellemetlenségeit megelőzve a koncertekre a sportcsarnokban várták a műfaj kedvelőit. Lóránt Péter főszervező és kollégái minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy az együttesek rajongóikkal jól érezzék magukat. Adott volt a megfelelően előkészített helyszín, a többségében korrekten, jó színvonalon játszó zenekar – talán csak a lelkes közönség létszáma volt kicsit alacsony. 

Idén a 11 zenekar koncertjei mellett alternatív színházi előadások is a program részét képezték – ezekre a szakképző iskolába és a Közösségek Házába hívták az érdeklődőket. A szervező Somfalvy Gergő elégedett lehetett, hiszen a nézők visszajelzései egyértelműen pozitívak voltak. Többekre is a Klamm háborúja című darab volt a legnagyobb hatással, nem csak azért, mert egy tanár lelki harcát, küzdelmeit mutatta be önmagával, diákjaival, a környezetével, hanem Scherer Péter szuggesztív, erőteljes és kifejező játéka is lenyűgözte Őket. 

A „Kisded játékok”-at előadó KoMa Társulat két nappal később új darabbal lépett közönség elé. A „Plazma” sikeresen érzékeltette a mai kor fiataljaira és felnőttjeire egyaránt romboló hatással lévő jelenségeket, folyamatokat, a lélek- és gondolkodás-torzító erőket, amelyek a pénz, a siker érdekében munkálkodnak. A három év alatt érezhetően összeforrott társulat ifjai szerint fellépéseikkel főként a fiatalabb korosztályt szeretnék elgondolkodtatni a jelenségről, de eddigi tapasztalataik szerint minden korosztály fogadókészséget mutatott és érzékeny volt mondandójukra, így az őket ösztönző, számukra fontos elismerések sem maradtak el.