A „Virágos Komló” mozgalom 2017-es nyitánya alkalmával rendezett ünnepségen értékelte a hátrahagyott évet Feuerstaller Teréz főkertész.  

A szakember elmondta, hogy összességében elégedettek lehetünk a 2016-ben elvégzett virágosítási munkával.  Értékelésében kiemelte, hogy a 2016-es 20 ezer palánta jutott a közterületekre, ebből 3 ezret a lakosság számára osztottak szét. Megjegyezte, hogy igyekeznek minden évben újítani, így kerülhetett például a Városház téren az ágyásokba édesburgonya.

Megnyugtató hír a virágosítás elkötelezettjeinek, hogy továbbra is van keret humuszra, ládára, virágra, sőt az új évben megemelik 2 ezerrel a lakossági kvótát, így már 5 ezer palántával gazdálkodhatnak majd a komlóiak. A főkertésznek ezzel kapcsolatban mindössze egy kérése volt: ne a városi kiültetés időpontjában jelezzék igényeiket a polgárok, ugyanis egy előre meghatározott ütem szerint halad minden esztendőben a kiültetés, és csak a maradékból tudják a lakossági igényeket kielégíteni.

A főkertész megjegyezte, hogy rendszeresen részt vesznek a Virágos Magyarország programjában, de nehéz olyan településekkel felvenni a versenyt, ahol húsz főállású kertész tevékenykedik.