A Nagy László Gimnázium végzős diákjaira is feltűzték a szalagot a Komlói Színházban. Az iskola saját kórusa és a 10.-es diákok köszöntötték a két végzős osztályt.

Az ünnepségen elsőként az osztályfőnökök tekintettek vissza a hátrahagyott esztendőkre.

Ladányi Lívia beszédében diákok szülei felé fordulva köszönte meg az éveken át tartó segítséget.

„Többen indultunk el ezen az úton 2013-ban. Volt, aki másképp gondolta, átgondolta, újragondolta, így maradtunk tizenhatan. Együtt készülünk életünk első nagy megmérettetésére. Bízom a kis csapat kitartó küzdelmében, és várom a sikeres végszót, és ha az eljön boldogan zárom a 12. A osztályozó jegyzőkönyvét. Boldogsággal fogok visszagondolni a szanaszét repülő kis „csapatomra”- adva át a nosztalgia fonalát Andókné Pörnecz Gabriellának, a 12. B osztályfőnökének.

„Ha kellett lázadtatok, ha kellett dolgoztatok. Bevállalva és felvállalva bármit, közösen példamutató összefogással – iskolai-, városi műsorokat, éneklést, szavalást, szereplést. Egymás követő évben rekord számú hiányzást hoztatok össze, együtt bosszankodtunk, ha nem sikerült sportversenyeken helyezést elérni, vagy „beégtünk” a dalunkkal az idegennyelvi esten. Együtt izgultunk a sokadik forgalmi vizsga előtt, vagy a rettegett előre hozott vizsgát megelőzően a folyóson. Együtt örültünk a daléneklési verseny sikerének. Büszke vagyok rátok” – zárta gondolatait Andókné Pörnecz Gabriella.

Az este folyamán az osztályok a szülőkkel közösen idéztek fel az elmúlt 4-5 évet diavetítés formájában, majd pedig az osztálytáncok kerültek reflektorfénybe.

A mulatság nem ért véget a színházban. A végzősök családjuk kíséretében megvacsoráztak a Közösségek Házában, és a hajnalig tartó bálon búcsúztatták a gondtalan gimnáziumi éveket.