Sikeresnek bizonyult tavaly az az akció, melyet a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, a Komlói Nyugdíjas Egyesület és a Magyar Vöröskereszt komlói szervezete indított útjára “Virágos Komlóért” címmel. A három kezdeményező 2010-re is meghirdette az akciót, mely egy új elemmel is bővült.

Amint azt Szarka Elemér a honismeretisek elnöke elmondta, azt ajánlják fel a különböző közösségeknek, lakóközösségeknek, hogy vállalják el egy-egy – nekik fontos – kisebb-nagyobb közterület virágosítását, gondozását. “Fogadjanak örökbe” egy-egy területet, s adjanak hírt e szándékukról. A honismereti és a nyugdíjas egyesület a vöröskeresztesekkel karöltve élen kíván járni e tevékenységben, ezért ők hárman – a javítás, tisztántartás és a felszereltség javításának szándékával – örökbe fogadnák az Arborétumot. 

A szervezők tehát várják az akcióhoz csatlakozni kívánók jelentkezését, és bíznak abban, hogy a sok szorgos kéz, a közös akarat és igény valóban egy szebb, virágosabb Komló városképében jelenik meg.