Sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött a Komlói Főnix Kamarakórus.

Az öt éve működő több nyelven éneklő komlói FŐNIX kamarakórus Cs. Gillich Gabriella karnagy vezetésével a 2016-os évben is nagy örömet szerzett gazdag programjaival a belföldi és külföldi érdeklődő közönségnek. A dal szárnyán vitte üzenetét kiállítás megnyitásokra, civil szervezetek ünnepére, könyvbemutatókra, idősek otthonába, templomokba és eszperantó nyelven a nemzetközi kongresszusra.

Részt vett a kórus a „Magyarországi Németek Pécs- Baranyai Nemzetiségi Körének szervezésében egy romániai történelmi zarándokúton, melyen az elhurcolt kényszermunkások emlékhelyeinél (Arad, Nagyszeben, Brassó, Foksány, Jászvásár, Kolozsvár) és a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából elkészített „Lágerjárat” című utazó vagonkiállításon Pécsett a kordokumentumok , múzeumi tárgyak, relikviák  között mély kegyeleti, fájdalmas együttérzéssel, magasztosan énekelték a dalokat.

A kórus repertoárjában a világi, egyházi és napdalfeldolgozások mellett a komlói bányászéletről szóló  dalok is elhangzottak, melyekkel különösen az országos kulturális rendezvényen nagy sikert arattak. Ezzel a Baranyában festői környezetben szépülő  Komló városunk hírnevét is elvitték és a jövőben is szívvel- lélekkel ezt teszik.

 

Komlói FŐNIX Kamarakórus