Nehéz időszakon vannak túl a mentőszolgálat munkatársai, akiket a január 12-től február elejéig tartó időszak során az átlagosnál jóval többször hívtak a síkos úton, járdán elesett, rándulást, ficamot, törést szenvedett emberekhez, de több volt a megszokottnál a közúti baleset is. Mint a mentőállomás főorvosa elmondta, a jelzett időszakban 87-szer végeztek mentést, illetve sürgősségi szállítást, míg szakkíséretet igénylő betegszállítást 194-szer hajtottak végre.

A tűzoltóknak az elmúlt három hét során szintén az időjárás következményei adták a legtöbb munkát. Árokba csúszott, illetve egymásnak ütközött autók műszaki mentésén túl veszélyesen megdőlt fákat, faágakat kellett eltávolítaniuk, a műszaki mentések száma összesen 14  volt. Emellett hatszor tűzhöz is kellett vonulniuk (három esetben kéménytüzet, egy-egy helyszínen pedig szemeteskonténert, neonreklámot, illetve szállítószalagot oltottak), volt egy téves jelzés és egy vaklárma, további két tüzet pedig az ott lévők oltottak el és utólag jelentették az ügyeletre.

A rendőrség ügyeletére 24 közlekedési balesetről érkezett bejelentés a háromhetes időszakban. Ezek közt volt egy tömegszerencsétlenség is: Hosszúhetény közelében a 6541. sz. úton árokba borult egy mikrobusz, s itt négyen súlyos, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, a kár pedig elérte a kétmillió forintot. A további balesetek közül még hat végződött személyi sérüléssel (ezeknél egy embert súlyos, tizet könnyű sérülések miatt láttak el a mentők), 17 karambol pedig csak anyagi kárral járt – az utóbb említett 23 eset kárértéke meghaladja a 4,7 millió forintot.

A közlekedésrendészeti osztály vezetője az utóbbi hetekben megnövekedett balesetszám miatt ezúton is azt kéri a járművezetőktől, hogy sebességük megválasztásakor vegyék figyelembe az időjárási, út- és látási viszonyokat.