Tisztelt Komlói Polgárok!  Szeretettel köszöntöm Önöket karácsony alkalmából.

Mit jelent nekem a karácsony? A legfontosabb, hogy ezen a napon ünnepeljük Jézus születésének napját. Mindenki máshogy éli meg ezt az időszakot. Azt tapasztalom, hogy mindenki a szeretetre, az egymás tiszteletére gondol, és ezt az érzést próbálja ezen az ünnepen tovább adni. Fontos, hogy ez az ünnep ne egy nap legyen az évben, hanem erre az időszakra jellemző hit, remény és szeretet 365 napon át tartson. Kívánom Önöknek, hogy Isten áldásával ünnepeljék ezt a csodálatos ünnepet, és kívánom, hogy ez az érzés egész éven át tartson, és jövőre újra kezdődjön.

Az elmúlt hat év fejlesztései jól érzékelhetőek az oktatási intézményekben. Jelentős előrelépések történtek a sport-, és szabadidőpark fejlesztések területén is. A gyerekeknek játszótereket, a felnőtteknek mozgásra ösztönző, egészségfejlesztő berendezéseket helyeztünk ki a város több pontján. Az egyik legnagyobb ilyen beruházásunk a „Kresz-park” átépítése és környezetének kialakítása. Kiemelhetem a KBSK-sportkomplexum szerteágazó fejlesztéseit, vagy éppen a sportközpont beruházásait. Szakosztályaink is kiemelkedően teljesítettek.

A komlóiak sikeresen vettek részt a diák-, és szabadidősportokban. Közterületi fejlesztések területén állunk a legrosszabbul – az Önök jogos igényének tekintetében. Annak ellenére, hogy kilométerekben fejezhetjük ki – az árok, járda és útfelújítási munkák során „megtett utat”, évente 10 kilométernyi felújítást kellene elvégeznünk, hogy megfelelő szintre hozzuk a várost. 2016 a pályázatok éve volt. Elbírálásukra csak a következő év elején számíthatunk. De, amikor ez a folyamat beindul – figyelembe véve a büntetésvégrehajtási-intézettel kapcsolatos döntéseket is – hatalmas méretű munkálatok kezdődnek meg városunkban, ezért 2017 a beruházások éve lesz.

Köszönöm mindenkinek a 2016 évi munkáját, támogatását, ötleteit. Kérem, hogy a következő évben is együttműködve dolgozzunk Komló szebbé, jobbá tételéért! Ehhez a munkához kívánok egészséget, boldogságot és jó szerencsét!

 

Polics József – polgármester