Kakócz Kata kosárlabdázót és Srečko Jerkovićot, a kézilabdacsapat balátlövőjét választották a Komló Sport Kft. legjobbjainak 2016-ban. Az utánpótláskorúak között Kaáli Nagy Kende kézilabdázó vehetett át elismerést. A szurkolók szintén Srečko Jerkovićot látták az év legjobbjának.

Díjátadó gálaest keretében adták át a legjobbaknak járó elismeréseket a Komló Sport Kft-nél.

Az edzők és a játékosok értékelése alapján a 2016-os év legjobb komlói kosárlabdázója Kakócz Kata lett. A kézilabdázóknál az „Év játékosa” címet a horvát Srečko Jerković vehette át, míg az utánpótláskorúak közül – a szakma szerint – Kaáli Nagy Kende emelkedett ki a többiek közül.

Már hagyomány, hogy a szurkolók is szavaznak az év kézilabda-játékosára. Ezúttal megegyezett a szakma és a szurkolók véleménye, mint kiderült, a nézőtérről is Jerković teljesítménye volt a legmeggyőzőbb.

A Piknik étteremben rendezett ünnepségen Polics József polgármester is köszönetét fejezte ki az idei teljesítményekért. Megjegyezte: az idei esztendőben a kézilabdázók és a szurkolók is beírták magukat a komlói kézilabda történelmébe. A csapat szereplése jelentősen meghatározza a város hangulatát. Hangsúlyozta, Komlónak fontos, hogy legyen NB I-es kézilabdacsapata.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte a csapatot segítő munkatársaknak, és nem utolsó sorban a szurkolóknak a támogatást.

A sportvezető a klub legsikeresebb félévének nevezte a hátrahagyott őszi szezont, nem csak kézilabdában, hanem kosárlabdában, asztaliteniszben és úszásban is szép eredményeket értek el a klub versenyzői.

A legnagyobb szakosztályra kitérve kiemelte, hogy a zászlóshajónak számító kézilabdázóknál olyan baráti közösség alakult ki, melyre nem volt példa a korábbi időszakban. Köszönhető ez a játékosoknak, a szakmai stábnak, valamint Kilvinger Bálintnak, és nem utolsó sorban annak, hogy az anyagi háttér is rendezett. A csapat célja továbbra is a bennmaradás, s bár most jó helyzetben vagyunk, a februárban folytatódó mérkőzéseken nem lankadhatunk, mert „az ördög nem alszik” – emlékeztetett a tavalyi bajnokság rájátszásának nehézségeire az ügyvezető.

Kilvinger Bálinttal készült interjúnkat rövidesen közreadjuk.