A Luca-napi vigasságra várták az óvodásokat és szüleiket a Szent Bernadett Óvodában. Nem véletlen, hiszen az óvoda fő profilja a helyi néphagyományokra és népszokásokra épül.

A rendezvényen a kisgyermekek és szüleik mesés formában ismerhették meg a naphoz köthető hagyományokat térségünkből. Az esten a gyerekdaloké, gyerekjátékoké volt a főszerepet, amit megszakított néha egy kis nassolás a szomszédos “boszorkánykonyhában”. A hagyományokhoz hűen Luca-napi búzát ültethettek és bábokat köthettek a gyerekek az ünnep alkalmából.

Nem ez volt az utolsó rendezvénye az óvoda közösségének, hiszen december 21-én a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolával közösen adnak elő egy karácsonyi műsort a Komlói Színházban.

“Nagycsoportosaink egy betlehemi játékkal készültek, így aktívan veszünk részt az iskola karácsonyi hangversenyén” – árulta el Schalpha Anett óvodavezető a következő eseményükről.

Shalpha Anett szeptembertől tölti be az óvoda vezetőjének szerepét, a hátrahagyott időszakról elmondta: Komoly személycseréken vagyunk túl, az óvoda fenntartójának cseréje okán is. Egy igazi csapattá kovácsolódtunk össze, ahol mindenki a legjobb tudása szerint azon dolgozik hogy  gyerekek és a szülők is elégedettek legyenek. Szerencsére elmondhatom, nagyon sokan választanak minket. A hitoktatók olyan módon közvetítik a keresztény hitet, mintha egy sima foglalkozáson ülnének a gyerekek. Bábozással, festéssel, meseolvasással telik a idő – összegezte féléves tapasztalatait Schalpha Anett.