img_9446

A PBKIK Komló Városi Elnöksége és Komló Város Önkormányzatának közös szervezésében vállalkozói fórumot tartottak a városházán. A találkozó lényege az eszmecsere volt. Az előadásokkal pedig a komlói és környéki vállalkozókat akarták helyzetbe hozni, azokat – ahogy elhangzott – érrendszerét képezik városunknak.

A rendezvény egyik házigazdájaként Ferenczy Tamás, a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a megjelenteket, valamint ismertette a napirendet.

Polics József, Komló polgármestere arról beszélt a résztvevőknek, hogy a mai modern infokommunikációs rendszerben a vállalkozások gyorsan hozzájutnak az információkhoz, ám a személyes találkozás is rettentően fontos az üzleti életben.

“Jómagam is elengedhetetlennek tartom az élő kapcsolatot a vállalkozókkal, hiszen ha ők nem lennének, nagyon nehézségekkel küzdene Komló városa. A bánya bezárása után a helyi és környékbeli emberek ötletei, munkái, innovatív elképzelései tartották fenn városunkat a “térképen”. A fórum lényege pedig; a tapasztalatcsere, a tudástár kibővítése. Szükség van az ilyen és ehhez hasonló összejövetelekre – tette hozzá a városvezető.

A fórumon hat előadás során kaphattak új információt a vállalkozók. A délelőtt első felében aktuális pályázati lehetőségekről tájékoztatták a kis- és középvállalkozások képviselőit. Majd Götzerné Páva Mária, a Komló Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője ismertette az aktív foglalkoztatás politikai eszközeit. Ezt követően a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségeiről és szakképzési aktualitásokról, illetve nemzetközi üzleti lehetőségekről hangzottak el hasznos információk. A találkozót Rezsicsökkentés cégeknek, energia/pénz megtakarítási lehetőség vállalkozásoknak című diasor zárta.