img_9400

Már a helyi expón is érzékelte a komlói méhészegyesület, van igény a méz, a méhészet szimbolikáját ábrázoló rajzpályázatra. Számtalan rajz érkezett a ” mézes pályázatra”.

A komlói méhészegyesület idén is megrendezte hagyományos „ Legyen minden nap mézes nap „ című rajzpályázatát. A Közösségek Házában megtartott eredményhirdetésre Szászvár, Pécs, Magyaregregy, Komló óvodáiból, iskoláiból érkeztek pályamunkák.

img_9378

Közel 400 rajzot kellett a három fős zsűrinek – Bohuny Tibor egyesületi elnök, Szakács Mária, mint zsűrielnök és Bálint Ferenc grafikus értékelni.

Bohuny Tibor az eredményhirdetéskor elmondta: Nem volt egyszerű dolgunk.  A pályamunkákon nagyon jól ábrázolták a gyerekek a méz és a méhecskék kapcsolatát, a méhek munkáját és a velük való foglalkozásukat, a természet kapcsolatát. Hozzátette: a komlói méhész egyesület tagjai, akik részt vettek az augusztusi mézversenyen , rengeteg mézet ajánlottak fel, amit a 130 rajzoló gyermek között sikerült kiosztani. Az estét még egy kis mézkóstolóval is tudtunk tetézni Vér Ferenc és Csendes Zoltán méhésztársunk jóvoltából – értékelte a rendezvényt egyesület elnöke.

img_9348

Az elnök köszönetét fejezte ki a “mézesnap” résztvevőinek: “Szeretnék köszönetet mondani a gyermekeknek, akik a pályamunkákon dolgoztak, a felkészítő tanáraiknak, akik foglalkoztak a gyermekekkel. Továbbá köszönet illeti a Közösségek Háza vezetőit. A komlói méhészegyesület tagjainak a mézek felajánlásáért és a kóstoltatásért, végül természetesen a szülőknek, akik szintén fontosnak tartották, hogy a gyermekeik alkothassanak. Nem utolsó sorban pedig  köszönöm az újraválasztott komlói mézkirálynőnknek, Szigeti Dalmának és a Janus Pannonius mézlovagrend tagjának ,a pécsi egyesület elnökének, a Baranya megyei szaktanácsadónknak, May Gábornak a segítségét a verseny lebonyolításához.

Eredmények:

Óvodások: 1. Cserit Luca 2.  László Nóra  3. Bogdán Anna Kinga.

Az EGYMI-sek közül: 1. Tripsó Attila 2. Búzás Mirella 3. Bogdán Alexandra.

Az  1-2. osztály: 1. Zimmermann Kinga 2. Szabó Zsófia 3. Budai Benjamin

3-4. osztály: 1. Szitnyai Bálint 2. Appl Fanni 3. Kis Szófia

5-6. osztály: 1. Papp Gréta Fanni 2. Gilyén Kinga 3. Kovács Kinga

7-8. osztály: 1. Genczler Dorka 2. Bán Gábor 3. László Rebeka

Két különdíjat is át tudtunk adni a kimagasló teljesítményeikért

Az óvodások közül Krizbai Katalin, a középiskolások közül Schraub Lilla vehetett át különdíjat.

2017. február 13-ig szavazni lehet a kiállított rajzokra. A legtöbb szavazatot kapott rajz és egy szerencsés szavazó ajándékot kap.