kozgazdasag-szakmai-bemutato

Nyílt napot tartottak a szakgimnáziumban. A házigazda intézmény beszámolója a rendezvényről és a kínálatról:

A 2016. november 17-én megrendezett nyílt napunk iránt nagy volt az érdeklődés, 110 általános iskolás tanuló és 25 kísérő látogatta meg iskolánkat. A nyolcadikosoknak lehetőségük volt választani az interaktív szakágazati bemutatóinkból (egészségügyi, szociális, informatika, közgazdaság, ügyvitel) ahol a szakirányainkat és azok jellegzetességeit ismerhették meg gyakorlati oldalról. Ezt követően érdeklődési körüknek megfelelően látogathattak nyílt közismereti tanórákat. A harmadik blokkban játékos angol, német nyelvű, diák, műveltségi vetélkedőn és SZÉF nevű tőzsdejátékon mérhették össze tudásukat. Amíg a szakmabemutatókon a szakmáinkat, nyílt órákon a közismereti tantárgyak tanítási módszereit ismerhették meg a vendégeink, addig a játékos vetélkedőkön a tanulóinkkal és tanárainkkal kötetlenebb kapcsolatba kerülve iskolánk hangulatát, légkörét. Az iskolába érkezők regisztrációjával, színes helyszínkártyák kiosztásával szervezetten, gördülékenyen sikerült lebonyolítani idei nyílt napunkat, melynek előkészítésében, szervezésében minden diákunk, tanárunk részt vett.

egeszegugy-szakmai-bemutato

Igyekeztünk hiteles tájékoztatást adni, hogy mennyiben jelent változást, újdonságot az idén szeptembertől induló szakközépiskolai képzést felváltó szakgimnáziumi képzésforma, amely érettségire, szakmai és felsőfokú továbbtanulásra készíti fel a tanulókat. 4+1 év alatt érettségi bizonyítványt és 2 OKJ-s szakmát is szereznek tanulóink.

A 9-12. évfolyamon a gimnáziumi tantervvel megegyező óraszámban készítjük fel a diákokat a 4 kötelező érettségi tárgyból az érettségi vizsgára (magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, matematika), amelynek eleget tehetnek közép- vagy emelt szinten. Már 9. osztálytól heti 11 órában sajátítják el a szakma elméleti, gyakorlati ismereteit, amelyből a 12. osztály végén szakmai érettségi vizsgát tesznek, amely egyúttal OKJ-s végzettséget is ad. A szakmai érettségi vizsga felvételi tantárgyként beszámítható a szakirányú főiskolai, egyetemi felvételnél. Az érettségi megszerzése után, a 13. évfolyamon egy év alatt ingyenesen, még egy OKJ-s emelt szintű végzettséget szerezhetnek, amely jó alapot nyújt a továbbtanuláshoz és a munkavállaláshoz egyaránt.

A képzést korszerű számítógépekkel felszerelt informatika termek, taniroda, nyelvi labor, hardvertechnikai labor, egészségügyi demonstrációs terem segíti. A gyakorlatorientált szakmai képzést kiegészítik magas óraszámban szakmai idegen nyelv, és korszerű informatikai ismeretek. EGÉSZSÉGÜGY szakgimnáziumi ágazaton Gyakorló ápoló, SZOCIÁLIS ágazaton  Szociális asszisztens, INFORMATIKA ágazaton Informatikai rendszerüzemeltető, KÖZGAZDASÁG ágazaton Vállalkozási és bérügyintéző, ÜGYVITEL ágazaton Irodai titkár OKJ-s végzettséget szerezhetnek tanulóink.