Komló és környéke bányászainak II. találkozójára kerül sor a városban május 28-án, pénteken . Az önkormányzat, a Komlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezte rendezvény sokszínű programmal várja az érdeklődőket.

10 óra, polgármesteri hivatal 2. emeleti nagyterme: 

– Bányászok-erdészek-kohászok, és megjelentek  köszöntése. A találkozót megnyitja: Páva Zoltán Komló város polgármestere.

A Zobák-aknai fűtőerőmű bemutatása. Előadó: Vida János bányamérnök.

– Az előadást követően a létesítmény megtekintése (autóbusz indul az Eszperantó térről).

 12 óra, Mecsekkő, KŐKA KŐ- és Kavicsbányászati Kft.:

– Üzemlátogatás Pozsár Sándor bányamérnök vezetésével (külszíni robbantás).

 14 óra, Kossuth-akna I-II. emlékhely:

– A Kossuth Szabadidő Park avatása és a „Jó szerencsét!” Mecseki Bányász Emlékút I. állomáshelyének megnyitója. Megnyitja: Jégl Zoltán Komló város alpolgármestere. Köszöntőt mond: Kovács Árpád, Komló Bányaüzem nyug. vezetőkönyvelője.

– A „Jó szerencsét” Mecseki Bányász Emlékút turisztikai lehetőségei a bányászati emlékhelyek tükrében. Előadó: Őri Zsuzsanna, a Hétdomb Természetbarát Egyesület elnöke. Közreműködik: a Szederkényi Ádám Bányász Hagyományőrző Fúvószenekar.

16 óra, polgármesteri hivatal 2. emeleti nagyterme:

– Gondolatok a mecseki bányászkodás jövőjéről. Előadó: Verbőci József ügyvezető (Calamites Kft.). Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet: „Bányász társadalomért cselekvő” elismerése.

17 óra, Városház tér: 

– Közreműködnek: Szederkényi Ádám Bányász Hagyományőrző Fúvószenekar, Komlói Bányász Fúvószenekar, Súgólyuk Színház és a Hét Fő Együttes, Blues Taxi Szaxofon Band, Vicky-ék énekegyüttes, Őszirózsa Néptánc Együttes. (Rossz idő esetén a délutáni program a Carbon Sport- és Rendezvényházban kerül sorra!)

18 óra, római katolikus templom:

– Szentmise a bányászokért.

19.30 óra, római katolikus templom:

– Bányászlámpás felvezetéssel körmenet az áthelyezett vájárszoborhoz, annak megáldása (Kossuth Lajos és a Berek utca kereszteződése).

Bányászpark:

– Koszorúzás a Bányász emlékműnél. Közreműködik: a Komlói Bányász Fúvószenekar. (Koszorúzásra bejelentkezés: Kőszegi Ernőnél a Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet elnökénél a 70/592-2667-es telefonszámon)     

– Fáklyás levonulás a Városház térre. Zárszót mond: dr. Turza István bányamérnök.