20161026_164115A megújult Nemzetiségek Házában tartotta meg  beszámolóját a 2016-os évi munkájáról Komló Város Német Nemzetiségi Önkormányzata.

A közmeghallgatást Komló Városi Óvoda Mecsekjánosi Tagóvodájának műsora indította. Ezután a résztvevők Ábel János elnök és Rónáné Lusztig Ágnes részletes évértékelőjét hallhatták.

A köszönet hangján illették azt az 550 gyereket és 25 pedagógust, akik városunkban tanulják, tisztelik és továbbadják a német nyelvet kultúrájával együtt. A szokásos ismertetők mellett két intézményvezetést érintő változást is bejelentettek. Nagy Adrienn veszi át a Mecsekjánosi Tagóvoda vezetését Schalpha Anettől, aki a Szent Bernadett névre átkeresztelt belvárosi óvoda intézményvezetését látja el Kalmárné Nemes Tímea segítségével.

Számok tükrében is jól zárt az önkormányzat, hiszen körülbelül 1 millió forintot sikerült megtakarítani tavalyról, így  az éves költségvetés nagyjából 5,4 millió forint, amelyből Komló Város önkormányzata 720 ezer forinttal támogatta a német nyelv művelőit. Ábel János számfejtést követően azt nyilatkozta, a kiadásaink után év végén 7-800 ezer forintot tudunk átvinni a következő esztendőre, amivel bátran el tudjuk kezdeni az évet.

Polics József beszédében kiemelte az elkészült, új épület méltó helye lesz ennek a közösségnek. Nem a legnagyobb egyesület, de a legerősebbek. Ha ők szerveznek programot, akkor nyugodt vagyok, mert tudom, minden óraműpontossággal bonyolódik le. Mindig számíthattam erre a közösségre, és ők is számíthatnak rám bármilyen ügyben.

Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az oktatás támogatására is. A megjelent intézményvezetők megköszönték a pályázati lehetőségeket, az anyagi támogatásokat, kirándulásokat, színházat, versenyeket és minden olyan programot amihez az önkormányzat hozzájárult.