14694746_1219729914765505_677437287_n

Régi vágya teljesülhet a Sziebert Péter által vezetett komló kyokushin egyesület tagjainak. A 60 fős csoport állandó otthonra találhat a KBSK-pálya futófolyosójának épületében.

A kyokushin-edzések különleges miliőjét nagyon nehéz a változó helyszíneken létrehozni, az állandó helyiség nagyban segítheti a lelki ráhangolódását is a komlói karatékáknak – magyarázta  Sziebert Péter, a számukra nagy jelentőséggel bíró megállapodást az önkormányzattal, a beruházás helyszínén.

Az egyesület ugyanis megállapodott Komló Város Önkormányzatával, miszerint egy jelképes összegért bérbe vehetik a helyiséget, annak fejében, hogy a szükséges felújításokat – anyagköltség megtérítése mellett – saját szakembereikkel végzik el.

Hasonlóan elégedett volt Polics József polgármester is a kölcsönös megállapodás nyomán megkezdődött munkálatokat megtekintve.

A felújítási munkát az egyesületi tagok társadalmi munka keretein belül végzik el, az önkormányzat biztosítja a nyersanyagot, a munkálatok befejeztével – az elképzelések szerint – egy európai színvonalú, de berendezésében egy Japán stílusú helyiség fogadhatja a komlói kyokushin karatézokat.

A munka során a terem álmennyezetet kap, beépítésre került egy szentély a meditációhoz. Az ablakok japán stílusú rizspapíros, apácarácsos, eltolhatóak lesznek. A padlón pedig gumiborítású tatami kap helyet.