Győzni, ráadásul idegenben – az mindig jó. Ha mindez az ősi rivális a Pécs otthonában történik, akkor duplán örömködhet a csapat és a kedvenceit elkísérő lelkes közönség.

A másodosztály megyei rangadójának nem voltak túl jó előjelei, ugyanis a már bajnok Pécs felszabadultan léphetett pályára, míg Papp László tanítványait nyomasztotta a Várpalota elleni hazai fiaskó. Ennek ellenére – a mintegy kétszáz komlói szurkoló buzdítása közepette – egyáltalán nem vonult kettős fedezékbe a csapat. Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a gárdák, s végül egygólos hazai előnnyel térhettek pihenőre a játékosok.

A második félidő álomszerűen kezdődött. Csodás negyedórát produkált a Péter Szabó és Kilvinger vezérelte csapat, a játékrész derekára hétgólosra nőtt az előnyünk. Akkor úgy tűnt, megvan a két pont, a vége azonban pokolira melegedett. A sokkal hosszabb cseresorral rendelkező hazaiak szívósan küzdve araszoltak a Komló után, és tizenöt másodperccel a vége előtt labdát kaptak a játékvezetőktől, amiből azonnal indultak. Szerencsére Oszlár lefülelte a gyors indítást, és akkor már nem volt mese, zsebbe került a két pont.

Ahogy a Várpalota ellen szinte mindenki betlizett, a Pécs ellen szerencsére minden az ellenkezőjére fordult. Mészáros jól védett, a szélsők ketten tizenegy gólt lőttek, Kilvinger, Péter Szabó és Nagy Zoltán  hozták a tőlük megszokott formát, és a cserejátékosokra sem lehetett panasz.

Debreceni is betalált
Debreceni is betalált

Papp László: Jól játszott a csapatom, motiváltabbak voltunk és mindenki odatette a részét.

Eredmények: PMKC – KBSK-Tom Trans 32-33 (17-16), lkd.: Kilvinger 8, Oszlár 6, Ujváry 5, Péter Szabó, Nagy Z. 4-4.