Országszerte problémát okoz az iskolákban, hogy egyre kevesebb a gyermek, csökken a tanulólétszám, ezért nehezen indulnak be osztályok. Ezért is különösen nagy öröm számunkra, hogy a nehézségek ellenére gimnáziumunkban –épp ellenkezőleg- folyamatosan nő a diákok száma. Idén pl. már összességében harminccal többen vagyunk, mint tavaly.

Ez késztetett minket arra, hogy elgondolkodjunk, mi minden állhat a sikeres beiskolázás mögött.

Mindenképpen nagy segítség az, hogy a komlói szülők és általános iskolai kollégák egyre inkább támogatják azt, hogy a gyerekek a Pécsre utazgatás nehézségei helyett nálunk keressék (és reméljük, meg is találják) azokat a lehetőségeket, amelyek később a továbbtanuláshoz vagy a munkába álláshoz segítik őket.

Egyre gyümölcsözőbb a kapcsolatunk a város és környéke általános iskoláival. Nagyon örülünk annak, hogy lelkesen részt vesznek közös programjainkon: idegen nyelvi levelezős versenyek, Nagy László Pályázatok, természettudományos kalandtúra, délutáni bemutatkozásaink, nyílt napok. Ezután is szeretettel várjuk a diákokat és kollégáinkat a gimnázium rendezvényeire.

Természetesen az a legfontosabb számunkra, hogy a már nálunk lévő tanulóink minél kiválóbb eredményeket érjenek el, hiszen valljuk, hogy a legjobb reklám a jó munka híre. Éppen ezért büszkélkedtünk már azzal (ezért itt csak utalunk rá), hogy folyamatosan nő az iskolai tanulmányi átlag, csökken a bukások száma, nagyon magas (tavaly 36) a sikeres nyelvvizsgák száma, igen sok megyei és országos tanulmányi és szakmai (rendvédelmi) versenyen remekeltünk, és a felsőoktatásba jelentkezett tanulóink jelentős részét fel is veszik az egyetemekre, főiskolákba.

Nagy öröm számunkra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara az elmúlt években sikeres felvételi eredményeink miatt partnerintézményének választott minket, ami megint tanulóink számára jelent újabb lehetőségeket.

A tanulás mellett nagy figyelmet fordítunk a szabadidő hasznos eltöltésére: színházlátogatásokat, városnézéseket, túrákat (kajakos, kerékpáros, gyalogos) szervezünk, a megyében szervezett lehetőségeket kihasználjuk (pl. rendhagyó irodalomórák, Kutatók Éjszakája).

A tanulók számára kínált lehetőségeket úgy tudjuk egyre inkább színesíteni, hogy lelkes partnerek állnak mellettünk, akik rendszeresen anyagi vagy más jellegű (programlehetőségeket kínáló) segítséget nyújtanak számunkra. Pl. a Német Önkormányzat, a Közösségek Háza, a Színház-és Hangversenyterem, a Polgármesteri Hivatal, a Szigetvári Takarékszövetkezet, a Rati Kft, valamint Rákos Ildikó.

Köszönjük nekik a támogatást, de a köszönet elsősorban természetesen azoknak a gimnazista diákoknak, tanároknak, szülőknek, valamint általános iskolai kollégáknak szól, akik sokat tesznek azért, hogy egyre sikeresebben tudjunk dolgozni, és ezzel tanulóinkat segíteni.

Hiegl ZsoltGimis hírekOrszágszerte problémát okoz az iskolákban, hogy egyre kevesebb a gyermek, csökken a tanulólétszám, ezért nehezen indulnak be osztályok. Ezért is különösen nagy öröm számunkra, hogy a nehézségek ellenére gimnáziumunkban –épp ellenkezőleg- folyamatosan nő a diákok száma. Idén pl. már összességében harminccal többen vagyunk, mint tavaly. Ez késztetett minket arra, hogy...