Április utolsó vasárnapján Pécsett, a Tettye parkban rendezték meg az első Baranya megyei petanque páros bajnokságot. A márciusi – hagyományos – Frankofon Kupán olyan sok volt a helyi résztvevő, hogy a két baranyai egyesület (a Komlói PC és a Magyarszéki ÖSE ) vezetői úgy döntöttek: igyekeznek a játék iránt érdeklődők igényeit kielégíteni és újabb versenyzési lehetőséget biztosítanak számukra. Ennek köszönhető, hogy megvalósult az első megyei bajnokság.

A párosversenyen az említett két klub játékosain kívül pécsi, baranyai „amatőrök” és veszprémi, valamint szigetszentmiklósi sportolók is részt vettek. Az esemény valódi célját jól érzékelteti, hogy a legtöbb igazolt versenyző olyan párral indult, aki csak most ismerkedik a játékkal. Ennek köszönhetően kiegyenlített mezőny versenyzett a bajnoki címért. 

Az első helyet végül a Ligeti Márta – Tálosi Krisztián „alkalmi” páros szerezte meg a Soós János – Novák Barnabás, valamint a Kárpáti Zsófia – Szanka Tibor duó előtt. A legjobb olyan egységet pedig, amely két „kezdő” petanque-osból állt, Todenberg Máté és Dávid Szabolcs alkotta.

A baranyai petanque-os sportélet felpezsdülését jelzi, hogy Pécsett a Tettyén péntekenként egyre többen dobálják a fémgolyókat; valamint az, hogy az I. Aranyrög Kupa egyéni versenyre több mint harminc nevezés érkezett.

Jó hír a játék iránt érdeklődőknek, hogy az első Pécsi Nagy Sportágválasztó napon (amelyre május utolsó hétvégéjén kerül sor a Pécsi Vasutas Sport Klub pályáján) a petanque is szerepel a programban, így mindenkinek alkalma nyílik arra, hogy megismerkedjen a játékkal és a sportág néhány kiváló élversenyzőjével.