Április 22-én ünnepeltük a Föld napját, amikor minden évben programokkal hívják fel az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Ezt a napot Magyarországon 1990 óta rendezik meg, s ilyenkor a komlói oktatási intézményekben is mindig számos programmal irányítják rá a gyermekek figyelmét a környezettudatos magatartásra. 

fald-napja-biokom-sallai-ovinetÍgy volt ez idén a Sallai úti óvodában is, ahol a Föld napja megünneplése a nevelési folyamat része. Ez alkalomból a Biokom Pécsi Környezetgazdálkodási Kft. és a Zöld-Híd Alapítvány munkatársainak közreműködésével érdekes, interaktív, élményközpontú, kreativitásra épülő, játékos program keretében idézték fel a környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó ismeretek, tevékenységek alapjait. 

Buzásiné Petkó Ildikó intézményvezető lapunknak elmondta, programukkal eleget tettek a TÁMOP-3.1.4. pályázat környezetvédelemre, fenntarthatóságára, környezettudatos magatartásra nevelést célzó elvárásainak, követelményeinek is. – A célunk az, hogy a gyermekek környezettudatos viselkedését megalapozzuk, és ebben a folyamatban az őket körülvevő felnőttek jó példája elengedhetetlen – tette hozzá.