IMG_2463

Személyesen látogatott el dr. Udvardy György főpásztor az egyház szárnyai alá került komlói tagóvodába. Látogatásakor megáldotta az intézményt, és találkozott a Szent Bernadett Óvodába járó gyerekekkel.

A Pécsi Egyházmegye vezetője komlói látogatása során találkozott Polics József polgármesterrel, aki felhívta a figyelmet az 5 év alatt elvégzett felújításokra.  Szó esett a pályázati lehetőségekről is, majd ezt követően Schalpha Anett intézményvezető kísérte végig a helyiségeken a főpásztort.

„Mivel a Pécsi Egyházmegyében stabilizálódott az oktatási rendszerünk, ezért nagyobb gondot tudunk fordítani a szakmai munkára” – mondta látogatásakor dr. Udvardy György.

A püspök hozzátette: akik gyermekek nevelésére vállalkozik, az az élet szolgálatára vállalkozik. Számos érték jelenik meg az ember életében. Melyiket kövessünk? Ha nem tudjuk ki a János, akkor nem tudjuk nevelni Jancsikát. Ez az, amiben segíteni próbálunk. Minden egyénben megfogalmazni, meghatározni az embert, annak érdekében, hogy ne a gazdagság vagy a szegénység határozza meg, hanem csakis önnönmaga.

IMG_2488

A pedagógiai program megvalósításában Tóth László Ákos egyházmegyei közoktatási főmunkatárs fog segíteni. Ehhez nyújt segítséget kinevezett iskolai biztosként Mátyás Imre plébános is.