A Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete, valamint a Hétdomb Természetbarát Egyesület emlékdíjat alapított, amelyet pályázat útján lehet elnyerni.

A Horváth Zoltán Emlékdíj a „Csírázó” Komlói Tehetségekért elismeréssel az alapítók emléket állítanak a 2009-ben fiatalon elhunyt – a tanulásban és az élet több területén tehetségesnek bizonyult és sikeresnek ígérkezett – Horváth Zoltán-nak, aki egy leküzdhetetlen betegség miatt nem valósíthatta meg álmait. Felkutatják és elismerik azokat a fiatalokat, akikben jelentkeznek a tehetség, az igazi sikerhez szükséges emberség csírái, és így is visszaigazolást adnak arról, hogy jó úton haladnak.

A díjjal elnyerhető szerény anyagi támogatással kívánnak segíteni a díjazott további tanulásához szükséges könyvek, jegyzetek, technikai eszközök stb. Beszerzésében.

Végzős komlói általános iskolások pályázhatnak az elismerés megszerzésére. A május 21-ig beérkező pályázatokat háromtagú pártatlan, szakmai zsűri és a kiíró civil szervezetek egy-egy képviselője értékelik. A pályázat győztese a díjat és a szerény anyagi támogatást a ballagási ünnepségén veheti majd át. 

A pályázat beadáshoz szükséges információkat az érintettek iskolájukban kapják meg. Aki pedig támogatni kívánja ezt a nemes célt, a két egyesületen keresztül megteheti.