Hogy Éliás és Tóbiás ott lesz-e a Komlói Napok és Bányásznap programjain, azt nem tudjuk, de hogy dödöllével találkozhatunk, az biztosra vehető.
Új színfolttal gazdagodik a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület hagyományos Ízek utcája gasztronómiai találkozója. Nem is igazán szín-, mint inkább „ízfolttal”, ugyanis a Kanizsai Dödölle csapata jóvoltából a dödölle is rákerül a készülő ételek palettájára. Ahogy megtudtuk Szarka Elemér egyesületi elnöktől, a nagykanizsai vendégek szeretnék a dödöllét a hungarikumok sorába emelni. A komlói Ízek utcája jó alkalom arra, hogy megismerjék városunkban is az egyes helyeken gánicának is nevezett ételt.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Az ország egész területén ismeretes, csak máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el. A dödölle krumpliból és búzalisztből gyúrt masszából készült. A gombócokat zsírban pirított hagymával és tejfölözve tálalják.
Az Ízek utcájában is így kínálják majd – mellé birkapörkölt is dukál. Információnk szerint a dödölle 499 forintért, pörkölttel együtt 1499 forintért meg is vásárolható a kanizsai vendégek standjánál..
Az idei gasztronómiai találkozó a hagyományok szerint három kategóriát ölel fel: szárnyas ételek, sertés-, marha-, vadételek és egyéb (pl. vegetáriánus) ételek versengenek egymással.
Időpont: szeptember 3. 8-12 óra, 14 órakor eredményhirdetés. Helyszín: Eszperantó tér.