A komlói polgárvédelmi kirendeltség április 22-én immár harmadik alkalommal rendezett polgár- és katasztrófavédelmi versenyt általános és középiskolás diákok számára. A tanulóknak a 22 állomás között sérültellátásban, elsősegélyteszten, vakpincében is bizonyítaniuk kellett hozzáértésüket – mondta el lapunknak Fülöp Zoltán irodavezető.

A tűzoltóautó felszerelésével is megismerkedhettek a diákok (Fotó: Péter Szabó Zoltán)
A tűzoltóautó felszerelésével is megismerkedhettek a diákok (Fotó: Péter Szabó Zoltán)

– Az elmúlt években a tűzoltóság adott otthont a rendezvénynek. Most miért nem?

– Kinőttük a laktanyát, nagyobb helyet kerestünk és a volt dávidföldi iskola volt erre a legalkalmasabb. Ráadásul a korábbi intézménybe így visszavittünk egy kis gyerekhangot.

– Hány csapat vett részt a versenyen és honnan érkeztek?

– 14 általános és 8 középiskolás gárda, 91 diák mérte össze erejét és tudását, akik Komló, Sásd és Pécsvárad térségéből érkeztek.

– Hogyan szerepeltek a versenyzők?

– Nagyon jól, hiszen a 20 pontos tesztben átlagosan csupán 1-2 pontot hibáztak, és a gyakorlati feladatokat is lelkiismeretesen, pontosan oldották meg. Az általános iskolásoknál a Gagarin Általános Iskola I. csapata diadalmaskodott és holtversenyben a Mágocsi Általános Iskola, valamint a szászvári Kiss György Általános Iskola I. csapata lett a második; a középiskolák mezőnyében első lett a pécsváradi II. Béla Szakközépiskola I. csapata, második az intézmény II. gárdája, harmadikként pedig a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola együttese végzett.