Az erkölcsi sikerek mellett anyagilag is jól járt a Gagarin Iskola filmes műhelye. A tavasz folyamán három pályázaton is kiemelkedőnek ítélték a komlói diákok pályamunkáit, ami többek között egymillió forintos informatikai fejlesztést tesz lehetővé az intézményben

Április 23-án a fővárosi AranyTíz Művelődési Központban tartották a Kereskedelmi és Hitelbank által patronált diákfilmpályázat ünnepélyes záróeseményét. A kiírás értelmében a pályázók a „Hogyan tud spórolni egy kisdiák? Hogyan spórolnak a családok a gazdasági válság idején?” témakörben készítettek rövidfilmeket.

A komlói diákok – több hónapi megfeszített munka után – ötven alkotással érkeztek a pályázatra. Az erőfeszítés meghozta gyümölcsét: a Gerber Zsolt, Gyenizse Gábor, Kőműves Kristóf, Pál Renáta, Szilasi Leila összetételű alkotócsoport hódította el az egymillió forintot jelentő fődíjat. (Hogy nem véletlen sikerről van szó, azt mutatja, hogy tavaly egy áramszolgáltató pályázatán kaparintották meg az elsőséget.)

Szinte egyidőben a budapesti rendezvénnyel, Pécsett a XI. Nemzetközi Diákfilmfesztivál is a Gagarin Iskola filmeseinek elismeréséről szólt. Ugyanis animáció kategóriában a „Légy szabad!” című filmjük nem csak az ország legnívósabb alkotóműhelyeinek alkotásait, de a berlini, szerbiai és erdélyi diákfilmesek munkáit is megelőzte. És a sornak ezzel még nincs vége: a fent említett sikerek mellett egy országos civil szervezet drogmegelőző pályázatán az iskola egykori diákja által készített, „Nem a te utad” című kisfilm részesült különdíjban.