Miközben a tanítás zavartalanul folyik, az építők is az előzetes ütemterv szerint dolgoznak a Fürst Sándor utcai Gagarin iskolában.

Amint azt a kivitelező cég műszaki igazgatója elmondta, a munkaterület átadás-átvétele a szerződéskötés napján (március 17-én) megtörtént, s a következő héten már el is kezdték a munkálatokat. Varga Zoltán hozzátette: a Szabau Invest Zrt-ből és a Szabadics Kft-ből álló konzorcium – mint fővállalkozó – több helyi, illetve környékbeli alvállalkozó bevonásával végzi a kivitelezést. A munka jó ütemben folyik, s ha valami váratlan dolog nem szól közbe, biztosan elkészül minden a szeptemberi tanévnyitóra.

gagarin-apatkezasnetHogy mi is épül és mi változik a régi épületben, arról Varga Zoltán a következőket mondta: – Augusztus végére felépül az új, 1200 m2-es tornacsarnok, mely két folyosóval kapcsolódik az iskolaépülethez. A régi tornatermet (képünkön) egy belső födémszerkezettel két szintre osztjuk – alul étkezőt, vizesblokkokat, fent pedig tantermeket alakítunk ki. Az iskolaépületben a tanítás még folyik, de a vezetőkkel egyeztetve – a gyerekek és pedagógusok biztonságát szem előtt tartva – már el tudunk kezdeni néhány feladatot, hisz itt valóban nagyon szűk a határidő, ha tudjuk, mit kell elvégezni. A tetőhéjazat, a bádogosszerkezetek nyílászárócseréje mellett a külső homlokzat hőszigetelése és vakolása a feladat, míg az épület belsejében a villamoshálózat felújítása, festés, burkolás, új vizesblokkok kialakítása, valamint az akadálymentesítés érdekében egy lift beépítése vár ránk.