IMG_0526

Az utolsó északi küldetése után Béla egy melegebb tájra tekert kerékpárján, a Jegesmedve Lökőn. Váratlan gondok keresztezték útját, és mint kiderült; a jegesmedvék nem szeretik a hőséget.

A cél ezúttal Európa legnyugatibb pontja, a Portugáliában található Cabo da Roca (Szikla-fok) volt. Az embert próbáló feladat kifogott a komlói kerékpároson. Béla elmondta; sok apró hiba eredményezte, hogy vissza kellett fordulnia Madridból, körülbelül 600 km-re a végcéltól.

IMG_0429

Először is nem volt megfelelő a gumiválasztásom – kezdte szomorúan a komlói kerekes. A magas hőmérséklet (40 fok fölötti levegő és még forróbb aszfalt) és az út melletti száraz, szúrós, kalászszerű növények nem egy garnitúrát fogyasztottak el. Némelyik gumim 8 helyen is kilyukadt. A Barcelona és Madrid közötti több száz kopár kilométer próbára teszi mind az embert, mind a felszerelést. Az IceBear Dozer nem bírta a meleget. A következtetésem, hogy jövőre nekem is többet kell pihennem, időt adni magamnak a testi-lelki feltöltődésre – fejezte be csalódottan Szinyákovics Béla.

IMG_0463

Ellátogatott a Stade Vélodrome stadionhoz is. Egy nappal a magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni mérkőzése előtt a helyszínen számos hazai szurkolóval is találkozott.

IMG_0477

Végig kerékpározott az olasz- és a francia Riviérán, ahol megmártózott a tengerben. Betért a Monte-Carlo-i kaszinóba, és szemügyre vette Spanyolországban a Museo del Prado, vagyis a Madridi Nemzeti Múzeum képtárát is.

IMG_0492

Béla a beszélgetés alatt kiemelte; jövőre csökkentenie kell a felszerelés tömegét. A jelenleg 55 kilogrammos közlekedési eszközét 35 kilogrammra redukálná a könnyebb hálózsákkal, sátorral és modernebb kemping felszereléssel.

IMG_0425

Bareithné Benke Nikolett alpolgármesterasszony és Fóris Zoltán a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke jelképes ajándékkal és oklevéllel köszöntötte a kerékpárost.

 

IMG_7984Fóris Zoltán hozzátette; Béla a Komlói Napok utáni első Közéleti klub vendége lesz, ahol elmeséli a közel 4000 km-es út történetét, részletesebben beszél a hibákról, a látványosságokról, valamint diavetítésen megtekinthetőek lesznek a fényképek, amiket útja során készített.

IMG_8016