A komlói Vöröskereszt április 15-én rendezte meg a Közösségek Házában azt az elsősegélynyújtó-versenyt, melynek rangját jelzi, hogy a zsűriben a komlói társszervek vezetői foglaltak helyet:  a rendőrkapitány, a tűzoltóparancsnok, a mentőállomás vezetője,a  katasztrófavédelmi parancsnok, és zsűrielnökként a vezető védőnő.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően vidékről és Komlóról egyaránt neveztek általános és középiskolai csapatok is a versengésbe. A tizenkettes mezőnyt a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola, a “Kökönyösi Oktatási Központ” Gimnázium (azaz a Nagy László), a Szilvási, a Felsőszilvási, a Kenderföldi,  a Kodály, a Gagarin, a Mágocsi, az Egyházaskozári, a Vásárosdombói, valamint a Magyarszéki Általános  Iskola alkotta.  Az ötfős csapatok felkészítőikkel (tanárral vagy védőnővel) érkeztek, s felkészültségükön meglátszott, hogy már hónapok óta foglalkoztak a témákkal.

Az első órában vöröskeresztes- és elsősegélynyújtási totót oldottak meg, majd három kárhelyen egymás után baleseti szituációkat kellett felismerniük és a sérülteket ellátniuk. A lebonyolításban nagy segítséget nyújtottak számukra a város mentősei és védőnői, valamint a sérültként szereplő kodályos diákok. Az ifjúsági Vöröskereszt tagjai pedig látványos, nagy sikert aratott sebimitációs bemutatót tartottak.

Az általános iskolák versenyében végül a Szászvár győzött a Gagarin és a Kodály előtt, míg a középiskolák között a Sásdi Vendéglátó Szakközépiskola diadalmaskodott a “Kökönyösi Oktatási Központ” Gimnázium felett.

Nagy Ágnes, a Vöröskereszt komlói vezetője így nyilatkozott lapunknak: – 40 éve rendszeresen megrendezzük ezt az országos versenyt, melynek felmenőrendszerében az első megmérettetés a területi városokban zajlik. Az első helyezettek továbbjutnak a megyei rendezvényre, onnan pedig Budapestre. Örülünk annak, hogy évről évre nő a jelentkezők száma, érdekli a gyerekeket a segítségnyújtás. Az itt szereplő fiatalok önzetlenségről, emberbaráti szeretetről tesznek bizonyságot, akik értékes tagként fognak beilleszkedni társadalmunkba.