IMG_7592

Megnyitotta kapuit a XXX. Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor. A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület (KHVE), és Komló Város Önkormányzata által megrendezett tábor hétfőtől péntekig tart.

A komlói gyerekek mellé idén Kárpátaljáról érkezett 18 táborlakó. A belényesi delegáció – a helyhatósági választások miatt – nem tudta időben előteremteni az utazáshoz szükséges feltételeket, így ők idén nem vesznek részt a táborozáson.

IMG_7560
Szarka Elemér üdvözli a gyerekeket reggeli után a Gagarin Általános Iskolában

A kárpátaljai gyerekek hétfőn hajnalban érkeztek meg Komlóra. A tábornyitón Szarka Elemér egyesületi elnök köszöntötte a tábor résztvevőit, megjelenteket és támogatókat. Méltatta a tábor jelentőségét és bemutatta a jelenlévőket köztük Berta Istvánné táborvezetőt is. Felkérte Fóris Zoltán ügyvezető elnököt  Komló város  bemutatására.
Majd ezután szót kapott a vendéglátó iskolák nevében Notheisz Anita a Gagarin Általános Iskola igazgató helyettese, és Kovács Balázs a szállást nyújtó Szakképző Iskola igazgatója. Elmondhatta gondolatait Bogdán László egyesületi alelnök is az előző táborokról, mint tapasztalt táborvezető. A tábor második napján Polics József üdvözölte a távolról, és a helyből érkező környezetvédőket.

Verbiás-Petrás Terézia és Cserlenyák Mária vezetőóvónők köszöntik a városvezetést
Verbiás-Petrás Terézia és Cserlenyák Mária vezetőóvónők köszöntik a városvezetést

A táborozók az 5 nap alatt elmélyülnek Komló, Pécs, Pécsvárad, Orfű, Kárász, Magyarhertelend, Kövestető látnivalóiban és történelmében is. A szakmai programok mellett a sportra, játékokra és a strandolásra is lesz idejük a gyerekeknek. A hetet a pénteki diszkó fogja zárni, és búcsúztatni vendégeinket.