IMG_7513

Betartották ígéretüket a szervezők – remekül pótolták a májusban az eső miatt elmaradt gyermekrendezvényt. Folyamatos érdeklődés mellett zajlott az első szilvási „családünnep”.   

IMG_7473

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a szilvási városrész családi ünnepét a hétvégén. Polics József polgármester és Mink Ernő önkormányzati képviselő megnyitó beszédükben kiemelték: a kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a családok összetartó erejére. Ráadásul – mint megjegyezték – az ehhez hasonló napok összehozzák az embereket, és teszik szorosabbá a baráti és jó szomszédi viszonyokat is.

IMG_7523

A napot a Hangoló Gyermekszínház indította interaktív előadással, később lufifújó-, majd és fagylaltevő verseny vette kezdetét. A győzteseket a Pöttyös Fagylaltozó ajándékokkal jutalmazta. A szervezők a programok között  „cukorkaágyúval” fokozták a hangulatot.

A családi napot színesítette az „avonos” lányok óránkénti totója illatpermetezéssel és naptejezéssel. Akit nem vonzottak a rallyeautók és a légvárazás – hiszen ezek sem hiányozhattak a kínálatból napról – azokat kisállat-simogatók, csillámtetkózás, lufihajtogatás várta.

Sok érdeklődő tekintette meg Fülöp Gyula bűvészt, aki a közönséggel együtt “varázsolt” – kendőkkel, sálakkal, golyókkal végrehajtott trükkökkel kápráztatta el a gyerekszemeket. A New Generation tánccsoportja pedig lehengerlő produkcióval színezte a délutánt.

IMG_7453

A tombolasorsolás során számtalan értékes ajándék talált gazdára: pizzák, torták, tisztálkodószerek, pólók, pendrivok, valamint  a fődíj, egy családi belépő a sikondai welnesfürdőbe.

Mink Ernő és Kusz Péter főszervezők szerint nagyon jól sikerült az első szilvási „Tami Családi Nap”, remélik egy évente  visszatérő hagyományos rendezvény első köveit tudták lerakni. Tehát jövőre is találkozunk ugyanekkor ugyanitt.