id.nyelvi

A Kökönyösi Gimnázium (Nagy László Gimnázium) nyelvi előkészítő tagozatának tanulói összesen 5 angolos, 5 németes és 1 oroszos csapattal vettek részt a szegedi Grimm Kiadó által szervezett „Tied a szó-tár” elnevezésű országos nyelvhasználati versenyen.  Az egész tanévet felölelő, öt fordulóból álló csapatverseny végén kiemelkedő gimnáziumi sikerekről számolhatunk be.

A versenyre 649 iskolából 1054 nyelvtanár nevezett és 2674 csapat indult 5 idegen nyelv 12 kategóriájában, több, mint 10.000 fővel! Az elődöntőket követően az adott régión belül kategóriánként a legjobb 8 csapat juthatott tovább a regionális döntőkbe. Iskolánkból minden csapat továbbjutott, így a pécsi regionális döntőt szinte egymás közti „házi döntőként” vívtuk.

A regionális döntőn indulókból már csak kategóriánként 1 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amit Szegeden, a Grimm Kiadó “szülővárosában” rendeztek, ahol a legjobbakat 98 csapattal 422 fő képviselte. Az utolsó fordulóban már az éppen aktuális forma és teljesítmény alapján a következő kitűnő eredmény született:

Angol nyelvből, középiskolai kategóriában 5. helyezett csapat: Békefi Benjámin, Dobos Milán, Hoffmann Bálint, Mahler Balázs és Szikra Tamás (11. b osztályos tanulók).

Orosz nyelvből, középiskolai kategóriában 7. helyezett csapat: Attilo Catarina, Fődi Violetta, Iváncsics Bettina, Mándoki Stella és Vitvindics Bettina (11. b osztályos tanulók).

Felkészítő tanáruk mindkét nyelvből: Andókné Pörnecz Gabriella.