CAM01205

A mecsekjánosi egyházi közösség, a Mecsekjánosi Óvodába járó gyerekek szülei, és a komlói lakosok adományaiból újulhat meg az asztélyi óvoda Kárpátalján.

Mintegy 100 ezer forint komlói adományt juttatott el a közelmúltban a Kárpátalján járt delegációnk Asztélyba. Az összegyűjtött pénz az ottani óvoda “konyhájára” lesz fordítva, amely egy olyan helyiség, amelyből a folyóvíz és a teljes konyhaszekrény is hiányzott.

“A házigazdák nem sejtették utunk célját. Az adományról senki nem tudott, sem a polgármester sem az óvoda vezetője. Érkezésünkkor azt kértem, hogy a teljes nevelőtestület, valamint az óvoda összes dolgozója legyen jelen a bejelentéskor. Miután összegyűltek átadtam a borítékot, hogy ebben egy olyan összeg volt, amiről már hónapokkal ezelőtt beszéltünk, amire szükségük van a konyha felújításához. Amikor meglátták leírva a 100.000 forintot, sírva fakadtak. Abban a pillanatban értették meg, hogy mi gyűjtést szerveztünk, hogy ezt nekik hoztuk” – mondta Schalpha Anett, önkormányzati képviselő, a Mecsekjánosi óvoda vezetője a visszaérkezést követően.

Az  összeg a kinti árakkal kalkulálva körülbelül 1.000.000 forint értékű, ebből lesz berendezve, felújítva a konyhaként szolgáló helyiség.