vass mariann  

A Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyről van szó, amelynek az idei évben a témája Bartók Béla és a népzene volt, a címe: „…olyan gyönyörű, olyan tökéletes a népzene” – 135 évvel ezelőtt született Bartók Béla.

Az iskolai fordulót követően került sor a megyei versenyre az Apáczai Nevelési Központban. Az eredményekről akkor még nem tudtunk semmit, hiszen írásbeli volt a megmérettetés. Olyan megmérettetés, amelyben nem jut be egy-egy tanuló megyénként. Csak 12 fő.

Aztán kiderült, hogy bejutottunk a szóbeli fordulóba. Kőszegi Zsófiának (9. B) a 8. helyezést sikerült megszereznie, Kovács Bernadett (9. Ny) pedig a 17. helyezett lett.

  1. április 25-26-án zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny szóbeli döntője a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Abban az épületben, amelyet joggal neveznek „Tündérpalotának”.

„A verseny az első napon zajlott le (hétfőn), de befért az aznapi programba egy múzeumpedagógiai óra is Reményi Ildikó (Pedagógiai Múzeum) vezetésével, Turiné Forgács Kinga (Pedagógiai Könyvtár) pedig a felújított épület szecessziós szépségeit és a könyvtárat mutatta be a „vendégeknek”, vagyis a versenyzőknek és kísérőtanáraiknak. Ez utóbbi kollégák (nagyrészt könyvtárostanárok) számára Győrfi Ágnes mutatta be a Mikkamakka gyermekmagazint, majd beszélgetés következett a gyermekmagazinok szerepéről, lehetőségeiről.

Másnap (kedden) a döntő résztvevői a Bartók Emlékházat látogatták meg Budán, ahol Borbély Ágnes, a múzeum munkatársa kalauzolta el a kis csapatot a kották és persze a Bartók-emlékek színes világában.”

A döntőben Kőszegi Zsófival sikerült előrébb kerülnünk jó pár helyezést, és végül 4.-ként zártuk a versenyt. Gratulálunk Zsófinak!

 

További részleteket http://www.opkm.hu/?lap=dok/dok&dok_id=351 oldalon nézhetnek meg.

 

 

http://ofi.hu/hir/felujitott-tunderpalotaban-rendeztuk-meg-bod-konyvtarhasznalati-versenyt