A férfi kézilabda NBI-ben ismét rangadót, a dobogós helyezéseket befolyásoló mérkőzést játszott a Komló. Tatán nagyszerű első félidő után még úgy tűnt, „pontosan” tér haza a csapat, a második játékrészben azonban fordítottak a hazaiak.

Kilvinger
Kilvinger

A mindenkire veszélyes Tata ellen jól kezdtek Péter Szabóék. Fegyelmezett védekezéssel és Mészáros bravúrjaival tizenegy kapott góllal zárták a félidőt, és ugyan a támadójáték döcögött, mégis eggyel többször sikerült betalálni a házigazdák kapujába. Az egygólos előny fej-fej melletti küzdelemben a második játékrészben elolvadt, a végére pedig kétgólos vereséget hozott. A 40. perc tájékán Péter Szabót a hazaiak külön őrzéssel kivették a játékból, a kulcsjátékosok pedig csere híján elfáradtak.

Sajnos ezúttal a Kilvinger, Nagy, Péter Szabó belső hármast a Rozina, Kovács, Söptei trióból senki se tudta igazán segíteni. Emellett a szélsők is átlag alatt teljesítettek, ezt pedig nem bírja el a csapat. A tataiak győzelme azt jelenti, hogy a KBSK-Tom Trans a negyedik helyen áll úgy, hogy három pont az előnye az ötödik helyezettel szemben, mint ahogy három pont a hátránya is a harmadik ellenében.

Péter Szabó
Péter Szabó

Papp László: – A szokásos vereségszindrómánk történt: rövid volt a kispadunk, és a kiegészítő emberek keveset tudtak hozzátenni a meccshez.

Eredmények: Tata  –  KBSK-Tom Trans  29-27 (11-12), lkd.: Kilvinger, Péter Szabó 8-8, Nagy Z. 5.