IMG_1247

A komlói civil szervezetek, a Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvány közreműködésével kilencedik alkalommal  tartották meg a Komlói Civilek Napját. A programban a kulturális műsor mellett, főzőversenyen mérték össze tudásukat a civil egyesületek képviselői.

A Hotel Béke Sziget kerthelyiségében megrendezett eseményt Jégl Zoltán önkormányzati képviselő, civil koordinátor, valamint Polics József polgármester nyitotta meg. Beszédükben hangsúlyozták, mennyire fontos egy közösség életében, hogy legyenek tenni akarók, olyanok, akik nem csak a fotelből élik meg a mindennapokat, hanem törekszenek a nyilvános események, rendezvények – kulturális, gasztronómia – lebonyolítására.

IMG_1229

A kulturális műsorban a Horvát Dalkör, a New-Generation Tánccsoport, a Komlói Német klub énekkara, az Őszirózsa tánccsoport és a Nagy László Gimnázium csoportja lépett színpadra. A délután folyamán paprikás krumpli került a tányérokba és hungarikumok a poharakba.

IMG_1235

A főzőversenyen a képzeletbeli dobogó első fokára – közös főzéssel – a Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet és a Komlói Német Közhasznú Egyesület, a másodikra pedig holtversenyben a Tisztelet Komlónak Egyesület, illetve a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete állhatott fel. A kilencedik alkalommal rendezett Komló és környéke civil egyesületeinek napja tombolasorsolással és táncmulatsággal zárult.