Tizenöt gárda – köztük a KBSK Szita Márton, Sabján Gergely, Óbert Patrik, Kaiser Dávid összetételű serdülő fiú együttese – vett részt a hétvégén a Budapesten megrendezett, 2010. évi serdülő fiú csapatbajnokságon. A komlói fiúk – Szita Márton, Sabján Gergely és Óbert Patrik ranglista-helyezéseinek köszönhetően – második kiemeltként állhattak asztalhoz a versenyen, ahol háromfős csapatok mérkőztek egymással.

Sabján Gergelyt (a képen Pintér Zoltán edző mellett) Komlón nemrégiben "Az év sportolójává" választották (Fotó: Péter Szabó Zoltán)
Sabján Gergelyt (a képen Pintér Zoltán edző mellett) Komlón nemrégiben "Az év sportolójává" választották (Fotó: Péter Szabó Zoltán)

A részt vevő együtteseket négy csoportba osztották, s a csoportok első két helyén végző gárdák kerültek fel a nyolcas főtáblára, ahol már kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. A csoportmérkőzések során először a BVSC-Zugló III. ellen nyertek a komlóiak 4:3-ra (Szita és Sabján 2-2 győzelmével), majd a WINK AC-t győzték le 4:2 arányban (komlói győztesek: Szita 2, Sabján és a Sabján – Szita páros), így csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé.

A négy közé jutásért – már éremért – aztán a ceglédiek következtek, akiket még biztosabban győztek le a KBSK-s fiúk – a 4:1-es diadalból Szita 2, Óbert és Sabján 1-1 győzelemmel vette ki a részét.

A döntőbe jutásért a két vidéki és a két fővárosi csapat mérkőzött egymással: a Komló a Nyírbátorral, míg az első helyen kiemelt KSI a BVSC I. számú gárdájával találkozott. Csapatunk az addigi legbiztosabb sikerét aratta, hiszen 4:0 arányban múlta felül ellenfelét – Óbert, Sabján, Szita és a Sabján – Szita páros győzelmeivel.

A döntőben a Lakatos Tamás (a serdülő Európa-ranglista 1. helyezettje) vezette KSI csapata várt rájuk, és már jól indult az összecsapás, hiszen Szita Márton nagy csatában, 3:2-re legyőzte a fővárosiak legjobbját. Ez gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, hiszen utána már csupán egyetlen vereséget szenvedtek a komlóiak (Óbert Patrik 2:1-es vezetésről kapott ki 3:2-re Freisinberger Kristóftól) és  ezzel megszületett a reméltnél is biztosabb KBSK-siker. A Magyar Köztársaság 2010. évi serdülő csapatbajnokságának döntőjében: Komlói Bányász SK –  KSI  SE 4:1 (komlói győztesek: Sabján 2, Szita és a Sabján – Szita páros).