Az április 11-i országgyűlési képviselőválasztáson a komlói választókerületben hat jelölt indult. Az eredmények ismeretében mindegyiküktől rövid véleményt, értékelést kértünk. 

Polics József (Fidesz-KDNP): – Nagyon örülök az eredménynek. Számítottam az első helyre, igaz, a szocialistákkal szorosabb eredményt vártam. A munkám során sok emberrel találkoztam, akik határozottan elmondták véleményüket, hogy elég volt, változást akarnak. Az elkövetkezendő időben is folytatjuk a munkát, célunk a második forduló megnyerése. A kispártok szavazatszáma kicsit meglepett, kevesebbre számítottam.

Dr. Szakács László (MSZP): – Sajnáljuk, hogy így alakult, megtettük, amit lehetett. Az elmúlt nyolc évben tettük a dolgunkat, de az ország hangulata most ilyen. A kispártoknál ennyi szavazatra számítottunk, viszont a részvétel igen alacsony volt a körzetben. Várjuk a második fordulót és megpróbáljuk mozgósítani az otthon maradt szocialista szavazókat.

Talált Tímea (Jobbik): – Örülök az eredménynek, bár igaz, győzelemre törekedtünk, vagy legalábbis a második helyre; szerettük volna legyőzni az MSZP-t. Kicsit csalódott vagyok, bár még csak fél éve vagyok a körzetben, így az eredményem jónak tekinthető. A következő két hétben is folytatjuk a kampányt. Igaz, két munkahely és a család mellett nehéz lesz, de sok biztatást kapok.

Ladányi Attila (LMP): – Nagyon jó eredményt értünk el mind országos, mind megyei szinten, hasonlóra számítottunk. Azt gondoltuk, hogy a Fidesz erősödik, az MSZP gyengül; a kispártoknál ezekkel az elért eredményekkel számoltunk.

Stéger Róbert (független): – Függetlenként elégedett vagyok az eredményemmel, legfőképpen azért is, mert csak januárban döntöttem el, hogy indulok a választáson. Kevés volt az idő. A közös cél a fontos, ezért a győztesnek – aki nagy valószínűség szerint Polics József lesz – szívesen felajánlom a segítségemet, mert a választáson ellenfelek, nem ellenségek voltunk.

Ordas Miklós (MDF): – Amit vállaltam, azt becsületből megtettem, a többi a választópolgárokon múlt. Jobb eredményre számítottam, főleg országos szinten. A parlamentbe jutott kispártok, elsősorban az LMP magas eredménye viszont meglepett.