IMG_0122

Közvélemény-kutatást követően az egykor KRESZ-park szomszédságában egy erdei futópálya, a felnőtteknek való fitneszgépek mellé pedig egy gyermekjátszótér kerül kialakításra a közeljövőben.

Az egykori közlekedési park területét az utóbbi időszakban fokozatosan vette át a sport. Az egykor futásra és kerékpározásra használt területre két ütemben fitneszgépek kerültek kihelyezésre, majd a népszerűvé vált területet világítással is ellátták.

Lakossági igényt kielégítve a múlt évben felépült egy street workout edzőterület, ahol a fiatalok saját testsúlyukkal tudják formálni izomzatukat és állóképességüket.

wpid-20150409_135958.jpg

Polics József polgármester jelezte: a város idei költségvetése további fejlesztésre ad lehetőséget. A betonkaréj külső ívén – másfél méteres szélességben – speciális borítású futópálya kialakítása kezdődhet el rövidesen. Azt is elmondta, hogy a továbbiakban egy gyermekjátszótér épül fel a felnőttjátszótér mellett, de csak azt követően, miután elkészült az új támfal. A felső füves terület megmarad dühöngőnek, illetve az amerikai focisták edzőpályájának.

IMG_0176

Emellett a park körüli területeket is érinti a fejlesztés. A piactér feletti erdős szakasz „kitakarítása” az elmúlt évben megtörtént. A ligetes területen szeretnék kialakítani egy vízáteresztő, faháncs burkolatú erdei futópályát, amely a tervek szerint az Arborétummal lenne összekötve. Ennek a mintegy 1,5 km-es pályának a nyomvonalát jelölték ki a napokban – a DÖKE vezetőjének, Balogh Bettinának, a többszörös olimpikon, Czukor Zoltánnak, valamint a korábbi alpolgármesternek Kupás Tamás Leventének a segítségével.

IMG_0230

A kivitelezés várható ideje 5-6 hét, ami után létrejöhetne egy természetes futópálya, mely behálózná Komló legszebb részeit.