rákóczy

Három komlói középiskola részvételével műveltségi vetélkedőre került sor március 18-án a Közösségek Házában. A Határtalanul címet viselő rendezvényt a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete rendezte.  Fotó: A győztes szakközépiskola csapata

Dr. Hoppa József helyi elnöktől megtudtuk, hogy hét csapat versengett a győzelemért.

A hol komoly, hol játékos feladatok egyaránt azt a célt szolgálták, hogy felhívják a tanulók figyelmét az elcsatolt területek magyarságára: megismertessék azok történelmét, kultúráját.

„Minden évben március hónapban kerül sor e programra a Rákóczi napok keretében- mondta az elnök, mert fontosnak tartjuk, hogy a diákságban erősítsük a összetartozás érzését. Idén előzetes feladatuk is volt a tanulóknak: egy tablót kellett készíteniük valamelyik elcsatolt területről.

A szervezők külön örültek annak, hogy a szakmunkásképző intézetből egy Kárpátaljáról érkezett, de jelenleg itt tanuló csapat is nevezett, nem is akármilyen sikerrel.

A versenyen első helyezést ért el a szakközépiskola egyik csapata, melynek tagjai: Lukács Ádám, Bocz Ádám, Horváth Kristóf voltak.

rákóczy1
A kárpátaljai diákok 2. helyen végeztek

Második helyezett lett a Kárpátaljáról érkezett, szakmunkásképzőben tanuló csapat, tagjai: Vladika Alex, Zengői Miklós, Pálóczi Gábor.

rákóczi3
A dobogó harmadik fokán szintén szakközépiskolások végeztek

A harmadik helyen a szakközépiskola másik csapata végzett, amelyiket Mónus Evelin, Csidi Tímea és Szvoboda Laura alkotott.

A verseny végén Dr. Hoppa József megköszönte a tanárok munkáját, külön kiemelve a szakközépiskola tanárát Lőrincz-Götzer Zsófiát, aki négy csapatot készített fel a versenyre.