IMG_9497

Faragott tojás és Türelemüveg címmel két komlói művészember kiállítása nyílt a Muzeális Gyűjtemény épületében. Farkas Gáborban és Góz Lászlóban közös, hogy alkotásaik egészen aprólékos kidolgozottsággal, kis mérettartományban készültek. A rendezvény hangulatáról az EFAMI növendékei gondoskodtak.

Gravírozással készült tojáscsodák Góz László munkái, a gondolkodásra késztető türelemüvegek Farkas Gábor keze munkáját dicsérik.

IMG_9475

Góz László számos kiállításon van már túl. Kétezer elején kezdett csontfaragással foglalkozni egy barátja tanácsára. Szarvasagancs és szürkemarha-szarv szolgált munkái alapjául. Több mint két évtizedes vadász múlttal és a Komló Art csoport tagjaként bőven tudott ihletett meríteni a vadászatból. Inspirálta a természet. Az elmúlt év húsvétján támadt az elképzelés; a tojásokat festés helyett gravírozhatná is. A kiállításon strucc-, emu-, pulyka-, liba-, és vadkacsa tojások kerültek reflektorfénybe, számos módon kifaragva.

IMG_9478

Farkas Gábor, a türelemüveg megmunkálója már 22 éve űzi szabadidejében ezt a mesterséget, azt követően kezdte, miután a Mecseki Szénbányától nyugdíjba ment. Munkái a helyi és a országos médián keresztül neki és Komlónak is ismertséget hozott. Joggal lehetünk büszkék rá, hiszen mindössze féltucat mester él hazánkban, aki türelemüveg készítéssel foglalkozik. Farkas Gábor az egyetlen közülük, aki nem a fővárosban él.

IMG_9506 IMG_9503

A kiállítás április 8-ig tekinthető meg a Muzeális Gyűjtemény épületében.