Jegenyés Diána pécsi szobrászművésznek nyílt kiállítása március végén a Közösségek Házában. A tárlatot Kunszt Márta pécsi alpolgármester nyitotta meg.

Kettejük közös pontja a komlói kötődés, hiszen az alkotó édesapja, Jegenyés János Ferenczy Noémi-díjas üvegtervező iparművész itt született, alkotó-tevékenységére a város és környéke is nagy hatással volt; Kunszt Márta pedig egykor Komlón tanított. Utóbbi a megnyitójában azt mondta, öröm számára, hogy ajánlhatja ezeket a nőiességet árasztó műveket, mert azokat egy a női mivoltát igazán felvállaló képzőművész alkotta. Márpedig az élet minden területén a nők 30-35%-os aktív jelenléte kell ahhoz, hogy harmonikusabb legyen a világ.

Jegenyés Diána mestere Rétfalvi Sándor szobrászművész volt a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 1997-től 2002-ig. 2004-ben diplomázott a PTE Művészeti Karán vizuális nevelő-tanárként, és már számos egyéni, illetve csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön egyaránt. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Pécs-Baranya Művészeinek Társaságának. Alkotótevékenysége mellett jelenleg díszítőszobrászatot tanít a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában.

Az EKF égisze alatt létrehozott kiállítás megnyitóját Takáts Eszter dalszerző-előadóművész produkciója színesítette. A művek láttán nekem a vonalak, formák, pár, simulás, ölelkezés, kinyílás, kitárulkozás, titok, bepillantás szavak jutottak eszembe.

A művészet kedvelői Komlón április 27-ig tekinthetik meg az alkotásokat.