Március 20-án a pécsi Tettye parkban rendezték meg az idei évad szezonnyitó petanque-versenyét a Frankofon Kupát, melyen harminc csapat mérte össze erejét.

Az Alliance Francaise és a Magyarszéki ÖSE Petanque Szakosztálya által rendezett viadal célja elsősorban a sportág népszerűsítése és versenyzési lehetőség biztosítása volt a baranyai petanque-kedvelők számára. Emellett kiváló felkészülési alkalmat jelentett a versenysportolóknak is.

petanque2netA harminc induló csapat nagy része helyi, illetve környékbeli játékosokból állt. A versenyen négy komlói gárda indult, és – a várakozásoknak megfelelően – a selejtezők után kettő közülük be is jutott a legjobb nyolc közé. A sorsolás szeszélye folytán ott mindjárt egymással kellett megmérkőzniük.

A kupát végül a Todenberg Roland, Tálosi János, Tálosi Krisztián trió nyerte a Szigetszentmiklós és a Magyarszék csapata előtt. A komlóiak további eredményei: 8. Szivósné B. Szabina, Szivós Szilárd, Jagarics Szabolcs; 10. Tari-Toldi Teodóra, Kutasi Péter, Grünwald Balázs; 14. Havasi Adrienn, Dobosi Norbert, Sándor László.