Erzsinéni-95+

 Második alkalommal köszönthette Erzsi nénit Polics József. Mohácsi Jánosné 5 éve az első szépkorú hölgy volt Komlón, aki a miniszterelnök díszoklevelét vehette át 90. születésnapja alkalmából a polgármestertől. Eltelt 5 év, de Erzsi néni szinte semmit nem változott.

A múlt adja a büszkeségre az okot. Nekem mindenem a családom. Boldog asszony vagyok, ha hátra tekintek, az életutamra. Ezt a belső békét kívánom minden embernek.”

Ezekkel a gondolatokkal fogadta a köszöntést Erzsi néni, akit  95. születésnapja alkalmából köszöntött fel Polics József polgármester, miközben átadta Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét.

Mohácsi Jánosné 1956-ban költözött Komlóra, majd 55 évesen ment nyugdíjba. Szomorúan tekint a mai korra, hiszen látja, a tömeges egészségromlásnak a nem megfelelő táplálkozás az oka. Véleménye szerint maguknak kellene megtermelni az embereknek a mindennapi vitaminbevitelükhöz szükséges táplálékot, ahelyett, hogy a messzi mediterrán tájakról származó élelmiszereket vásárolják.

Erzsinéni-95

Erzsi néni elmondta, hogy sajnálatos módon a memóriája nem az igazi. A receptek hozzávalói nem jutnak mindig az eszébe sütés közben.

Idejét rövid sétákkal, illetve olvasással tölti. Erzsi néni azon generáció jeles tagja, amely a munkát tartotta a személyiség tükrének. Ha leültem, édesanyám megkérdezte: nincs munka? – idézte vissza lánykorát mosolyogva.

Dolgozott mosónőként, illetve megfordult a budapesti Fehérvári úton található szövőgyárban is.

A 95. életévét február 20-án tölti be, amit családja körében ünnepel.