Az új év első napjaiban felgyorsultak az események az NB I-es kézilabdacsapat házatáján. A csapatot működtető kft. rendkívüli ülést tartott, melyen az alapkérdés a hetek óta tartó edzőkérdés megoldása, valamint az összejövetel előtt lemondott Varga István ügyvezető pótlása volt.

Az őszi szezonban az előzetes várakozásokhoz képest alulteljesítő csapat életében nyilvánvalóan váltani kellett. Bevett szokás, hogy ilyenkor először az edzőt teszik lapátra – így történt ez Komlón is. A baj csupán az, hogy egy edzőcsere nem olcsó mulatság, itt meg ráadásul szinte üres volt a kassza. A novemberben menesztett Füzesi Ferencet több hetes vajúdás után végül egy régi-új edző Papp László váltotta.

De ezzel nem volt még vége, mert a közönség által szintén „megtalált” ügyvezető is úgy döntött, lemond. Helyére az addig is válságmenedzserként ténykedő Szigeti Szabolcs került, aki a változásokról és a közeljövőről a következőket mondta lapunknak: – Nem akarom túlmisztifikálni a helyzetet, de a csapat és a sportág jövője a tét. Sajnos nem elég, hogy a gárda a bajnoki tabella utolsó előtti helyén áll, az anyagi helyzete finoman szólva is rendezetlen. Szakmai kérdésekbe nem akarok belebonyolódni, azt viszont tudom, hogy a jelen szerződések mellett a csapat az év első hónapjaiban fizetésképtelenné válna. Nem volt más választásunk le kellett ülni a játékosokkal, és át kellett szabni a ruhát.

A kft. mindenkinek új, csökkentett bérrel járó szerződést ajánlott. Pókossal, Szabó Tamással, Péter Szabóval, Ujváryval, Bakossal, Szappanossal és Debrecenivel már meg is egyeztek a folytatásról, mint ahogyan az is biztosnak tűnik, hogy Sutka, Molnár Z., valamint Kiss Á. távozik. – Remélem a többiek maradnak – mondta Szigeti Szabolcs -, és amennyiben sikerül a fel nem sorolt játékosokat megtartani, akkor megpróbáljuk a bravúrt, a bennmaradást. Aztán az is nagyon fontos, hogy a pénzügyi dolgokat is rakjuk rendbe, hogy egy esetleges kiesés után se nulla forinttal és kölyökcsapattal kelljen nekivágni a másodosztálynak. Bárhogy is alakul, a sportág megmentése a cél.

A végleges keret kialakulása után természetesen Papp Lászlót is megkérdezzük a kilátásokról.

B.I.