Csökkent az álláskeresők száma: A legutóbbi adatok szerint a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ komlói kirendeltségén 5751 álláskeresőt tartottak nyilván.

Ez – a gazdaságilag aktív népesség becsült létszámához viszonyítva – 23 %-os, míg a munkavállalói korú népesség számához viszonyítva 13 %-os arányt jelent. Az álláskeresők száma az előző hónaphoz képest 220 fővel (3,7 %-kal) csökkent, de az egy évvel korábbi adatoknál még így is 2,2 %-kal magasabb.

Több rendőr lesz a komlói utcákon: Hatvan fiatal, frissen végzett egyenruhás állt szolgálatba Baranya megyében március 31-én. Közülük a legtöbben (24-en) Pécsett teljesítenek szolgálatot, a többiek a megye más kapitányságain. Komlón hat fővel nő az állomány létszáma, ami lehetővé teszi a hatóság közterületi jelenléte növelését.

strabag-alaarasnetIndul az iskolafejlesztés: Az önkormányzat aláírta a szerződést a kivitelező Strabag-MML Kft-vel és Szabau-Invest Kft-vel a Kökönyösi Oktatási Központ Szakközépiskola, valamint a Gagarin Általános Iskola átalakítási, felújítási munkálatairól (képünkön).

“Télbúcsúztató” munkák indultak: A hosszúra nyúlt tél végét jelzi, hogy a Városgondnokság összegyűjtötte a novemberben kihelyezett homokosládákat, s elkezdte a város területén a fák, bokrok tavaszi metszését, visszanyesését is.

Síntelenítettek: Több mint másfél évtizede szűnt meg az egykori cementipari vállalathoz vezető iparvágány. A vasúti átjárót jelző közúti táblák még hosszú évekig ott voltak, de három éve azokat is leszerelték, most pedig felszedték az úttestet átszelő vasúti síneket. A helyükre új aszfaltszőnyeg került, simábbá téve ezzel az utat.

Fontos az utógondozás is: Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat sikeresen pályázott a TÁMOP 5.2.5. pályázatra, amelyen közel 19 millió 300 ezer forintot nyert. E pályázatnak a közelmúltban tartották a zárórendezvényét, amelyen egyebek mellett az hangzott el, hogy 87 gyermek és 23 család vett részt a programban, és 91,25%-uk végig is csinálta azt. A rászoruló és az azt igénylő családokat, gyermekeket továbbra sem „hagyják magukra”, családterapeuták foglalkoznak a felmerülő problémáikkal.

Újabb kitüntetés a kórház első emberének: Dr. Tánczos Frigyes Attila a Komlói Egészségcentrum Nonprofit Kft. főigazgatója március 15-e alkalmából – a Komlón és a kistérségben az egészségügyi ellátásban végzett színvonalas munkája elismeréseként – Pro Humanitate kitüntetést vehetett át a Baranyai Emberekért Szövetségtől.

Tanulmányi sikerek: Két diák is bejutott a Szakiskolai Közismereti Tanulmányi verseny országos döntőjébe a Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolai intézményegységéből. A 10/A osztályba járó Hanczvikkel Hajnalka informatikából, a 10/B-s Sáska Dániel történelemből szerepelt kiemelkedően a regionális versenyen (felkészítő tanáraik: Takácsné Ludvig Ottília, illetve Kovács Károly Balázs).