IMG_7025

Kétszemélyesre redukálódott a 2014-es önkormányzati választások polgármester-jelöltjeinek fóruma. Polics József polgármester mellett Orend Teréz vett részt a második alkalommal megtartott egyeztetésen.

Polics József  a beszélgetés előtt kiemelte, az elküldött meghívást betegségre vagy egyéb elfoglaltságra hivatkozva – egy kivétellel – valamennyi jelölt visszamondta, így az asztal két oldalán Orend Terézia, független jelölt, és Polics József polgármester foglalt helyet.

A közel egyórás fórumon az eddig elért eredmények kerültek terítékre, valamint szóba került a 250 munkahelyet biztosító büntetés-végrehajtási intézet építése is.

Továbbá a következő testületi ülésen vélhetően szóba kerülő régi fürdőépület melletti több hektáros MÁV-terület, amely a magyar állam segítségével ingyen Komló város tulajdonába kerülne. Így, ezt az igen nagy földterületet be tudjuk építeni a vállalkozás-csalogató “portfóliónkba”.

A beszélgetés során a felek  kitértek a fiatalokra is. Komlón jóval több kulturális program és sportesemény várja az érdeklődőket, mint egy hasonló népességű magyar városban. Abban viszont egyetértés alakult ki, hogy a programok jelentős része nem közvetlenül a fiatalokat célozza meg. Így egyebek mellett újra terítékre került a mozi és a fiatalokat érintő események szükségessége.