IMG_6995

Jóval kulturáltabb környezet és – hosszú ideje nem tapasztalt – meleg fogadja a KBSK területén álló csarnokban a sportolókat.

Sikeres KEOP- pályázatokat követően – mely többek között tartalmazta az épület külső hőszigetelését, a nyílászárócseréket, szabályozható fűtőtestek beépítését, napelemes rendszer beüzemelését – már használatba vették a KBSK- tornacsarnokot a sportolók.

Az épületben korábban az alapvető karbantartási munkák sem történtek meg, beázások rontották az amúgy is idős épület állagát, ezért – a már említett beruházásokat követve – a napokban is zajlanak a – start- és közmunkaprogram értékteremtő munkájával – a belső munkálatok.

Újramázolt acélszerkezetek, festett falak, faráccsal védett radiátorok, kellemes hőmérséklet fogadja az idelátogatókat.

Polics József polgármester a Városgondnokság, a KBSK vezetői, a GESZ és az önkormányzat közti összefogás eredményének tekinti a szembetűnő változást, mely példaértékű lehet más vonatkozásban is.

kbskk

Jelenleg a kiszolgáló-egységek, az öltözők, vizesblokkok, az asztalitenisz-csarnok felújítása folyik, majd a tervek szerint a külső környezet teljes rehabilitációja – növénytámfal építésével, parkosítással – következik.

„A sokak által remélt a parkettacsere még várat magára – ezt a beruházást – a nagy felület miatt – pályázati forrásokból szeretnék megvalósítani” – vázolta az ezzel kapcsolatos terveket a városvezető, aki hozzátette, hogy a KBSK főépületének tetőhéjazata viszont még az év első felében felújításra kerül. Az ehhez szükséges anyagi forrásokat egy megnyert sikeres pályázatból biztosítják.

Szó van még a futófolyosó energetikai korszerűsítéséről, illetve a különálló rendezvényépület renoválásáról is, sőt a már meglévő műfüves pálya felújítása és egy új műfüves építése is körvonalazódik.

Polics József reményei szerint a korábban elhanyagolt KBSK-park a megújult, kulturált környezetével jóval vonzóbb lesz a testmozgást kedvelő, az egészségükért tenni akaró komlói lakosok számára.