20150309_113153

 Rövid időszak alatt népszerűvé vált az egykori közlekedési park területén létesített „sportpark”. Az igények növekedésével összhangban rövidesen újabb fejlesztések várhatók. Gumiborítású futófelület, erdei futópálya és gyermekjátszótér kialakítása kezdődhet a területen.

A szilvási „sportpark” megújulás egy „felnőtt játszótér kialakításával” kezdődött, melynek során kiépített korszerű világítás jóvoltából, kis túlzással éjjel-nappal fogadja a látogatókat.

Második lépésben – a fiatalok kérésére – valósulhatott meg az első komlói street workout park. Az Egyesült Államokból indult mozgásforma elsősorban az izmosodni vágyó fiatalok efféle mozgásigényét igyekszik kielégíteni.

wpid-20150409_135958.jpg

Egy rövidebb átmeneti időszakot követően most újabb fejlesztés körvonalai látszódnak. Polics József polgármester közösségi oldalon keresztül kérte ki a lakosság véleményét. Arról nyilatkozhattak a témához hozzászólók, hogy jó ötletnek tartanák-e, hogy gumiborítású futópálya létesülne Komlón.

„A reakciók megerősítettek az elképzelés helyességében. Túlnyomó részt támogató hozzászólások érkeztek a témához, így megvalósítjuk az ötletet” – összegezte az eredményt a polgármester.

Az elképzelés szerint a szilvási sport és szabadidőpark betonköre egy a belső szegélytől mért 130 cm széles palaőrleményű, gumibetétes futófelületet kapna, mely hatásosan védené a sportolók ízületeit.

 

20150309_113253

A futópálya ötlete – ahogy a polgármester fogalmazott – csak a „jéghegy csúcsa”. A következő időszak tennivalói között szerepel az idomköves – már megdőlt – támfal kiváltása, helyére – még az idén – növénytámfal készülne. Emellett a parkhoz vezető járdaszakaszok is térköves borítást kapnának. A street workout átadását követő napon ellopott térfigyelő kamera helyére pedig a Komlói Rendőrkapitányságra bekötött új szerkezet kerülne.

A fejlesztések függnek attól is, hogy a 2016-os költségvetésben milyen forrásokat sikerül találni a projekt megvalósítására. Megtudtuk, számításba jöhet a szilvási városrész két önkormányzati képviselőjének éves kerete, melynek felhasználásáról már megkezdődtek az egyeztetések.
Már csak azért is, mivel a parkban egy gyermekjátszótér kialakítása is szóba került, ahol a gyermekek kulturáltan tudnának játszani, amíg a szüleik, nagyszüleik mozognak.

20150309_113122

A park körüli területeket is érinti a fejlesztés. A piactér feletti erdős szakasz „kitakarítása” az elmúlt évben megtörtént, most azok az árkok kerülnek megszüntetésre, ami a vízmosásokat eredményezi. Ezen a ligetes területen szeretnének kialakítani egy vízáteresztő, faháncs burkolat erdei futópályát, amely a tervek szerint az Arborétummal lenne összekötve. Ezzel létrehozva egy természetes futópályát, mely behálózná Komló legszebb részeit.