IMG_6160[1]

A Magyar Kultúra Napjához köthető rendezvénysorozatok egyik kiemelt eseménye volt a Díszítőművészeti Műhely kiállítása. A Kincses Ágnes által vezetett műhely 36-odszor engedett bepillantást a hagyományokat, értékmegőrző tevékenységükbe.

“Nagy megtiszteltetés, hogy én nyithatom meg ezt az értékben, látványban gazdag kiállítást… Ahogy láthatjuk, a kiállított munkák különböző nehézségi fokokat képviselnek, hiszen a műhely tagjai között vannak asszonyok, akik már évtizedek óta hímeznek és vannak olyanok, akik még csak most próbálgatják első öltéseiket” – avatta be a kiállításmegnyitóra érkezetteket a műhely titkaiba Magyar Józsefné, nyugalmazott pedagógus.

Kincses Ágnes művészeti vezető, népi iparművész és a műhely csapata ismét bebizonyította a kiállításukon, hogy méltóak a díjakra, amiket hosszú évek kemény munkájával, precizitásával, és tehetségükkel érdemeltek ki.

kézműves

A Magyar Kultúra Hete programsorozatában megnyílt kiállítás, melyet az elmúlt év terméséből állítottak össze, nem lehetett teljes, hiszen a baranyai mintákat bemutató hímzések jó része már becsomagolva várja, hogy eljusson a békéscsabai textilkonferenciára, hogy megmérettethesse magát az ország minden pontjáról érkező vetélytársaival.

A kiállítás február 26-ig tekinthető meg a Közösségek Háza galériáján.