Leromlott, lehangoló állapotban van a katolikus templom mellett húzódó árkádsor. A helyszínen járva az egyházi tulajdonban lévő épületrésszel kapcsolatban arra a következtetésre juthatunk, hogy a felújítása mára elodázhatatlan.

A közelmúltban kihelyezett „Vigyázat életveszély” tábla, valamint szalagkordon hívja fel a figyelmet a Templom téren található árkádsor állagára. AkiTemplom téri árkádsor elsétál arra, az szabad szemmel, különösebb vizsgálat nélkül is megállapíthatja, hogy a 70 évesnél is idősebb épületrészt jelenleg siralmas állapotok jellemzik. A potyogó, málló vakolat, a lábazatból hiányzó téglák, tenyérnyi repedések gyors beavatkozást igényelnek. Az árkádsor tetejét díszítő bástya-motívumok is hiányosak. A hiányzó darabok vagy maguktól estek le, vagy a baleset elkerülése végett döntötték le őket. A természeti erőkön kívül ráadásul az árkádsor alatt esténként összegyűlő fiatalok keze nyoma is gyorsítja az épület enyészetét, amely így ma nemhogy dísze, hanem titkolni való része a városképnek.

Bár az sem mellékes, hogy a Német Klubba érkező honi, illetve külföldi vendégek milyen benyomást szereznek itt tartózkodásuk ideje alatt Komlóról, természetesen nemcsak esztétikai szempontból lenne szükség restaurációra, hanem azért is, mivel a közvetlen szomszédságában katolikus óvoda, szemközt vele egy iskola és egy másik óvoda található. A városházán megtudtuk: az idei költségvetés elfogadása után igyekeznek mielőbbi szakmai tervet készíteni a helyzet rendezésére.